Hoe neem ik op een correcte manier een back-up en hoe stuur ik die dan door naar ABO?

De back-up wordt altijd opgeslagen in de map \abo\backup. Je kunt ook nog een back-up nemen op een ander station. Daarvoor ga je naar Hulp - Utilities - Instellingen backup: doel. Daar kun je bijvoorbeeld een ander station ingeven of een ftp-server. Telkens je een back-up maakt, moet dat station, ... wel beschikbaar zijn, anders loopt de back-up vast (meer uitleg over het nemen van een back-up op andere locaties kun je terugvinden in de handleiding).

Eens de back-up gemaakt is, ga je naar Windows Verkenner (met de rechtermuistoets klikken op Start en dan naar Verkennen gaan ofwel op de windows-knop klikken - staat meestal tussen de CTRL en de ALT - en tegelijkertijd de letter 'e' intikken).

In de ABO-map heb je de map back-up. Klik met de rechtermuistoets op het bestand abo.zip (gecomprimeerde map) en ga naar 'Kopiëren naar - E-mailontvanger'. Een e-mailbericht wordt geopend. Het enige dat je nog moet invullen is het adres ( help@aboservice.be ) en een woordje uitleg.

Doe hetzelfde voor het bestand dos000.zip (de 000 staat voor het dossier waarin je werkt, dit kan ook een ander cijfer zijn) en voor het bestand newinp.zip