×
Menu
Index

8.7.9.7. Back-up

 
Het is ten zeerste aan te raden en volgens onontbeerlijk dat je, voordat je aanpassingen doet in ABO, eerst een back-up neemt.
 
Via ABO is het zeer simpel om een back-up te maken.
 
Bij voorkeur dient iedereen het programma verlaten te hebben en via Hulp - Utilities - kies je voor de optie Back-up.
 
Op het moment dat je deze optie kiest, wordt er een gecomprimeerd bestand bewaard onder Abo/Back-up van zowel jou Abomap (basisgegevens) als het dossier waarin je werkzaam bent (DosXXX)
 
Indien U gebruik maakt van deze optie om ook een back-up te bewaren op andere locaties (FTP, zip drive, andere PC, etc.), Wordt ook daar nu een back-up opgeslagen. Voor meer details, zie onze nieuwsbrief.
 
De voorwaarden van een goede back-up:
  • Een back-up moet regelmatig worden gemaakt. Het is duidelijk dat een back-up van 6 maanden oud niet echt bruikbaar is. Bij een klant die zijn            data verloren is, merken we echter zeer vaak dat de back-up zeer oud is
  • Een back-up moet op verschillende locaties worden bewaard.
  • Een back-up moet bestaan uit een reeks. Hiermee wordt bedoeld dat u niet steeds een back-up mag nemen op hetzelfde medium. Als er bvb.      halverwege de back-up een crash ontstaat, waardoor uw computer 'total loss' is, dan bent u niets met die halve back-up.
  • Een back-up moet leesbaar zijn. Indien je een back-up neemt op een bepaald type tape, die ingebouwd zit in uw computer, dan is de kans groot dat bij beschadiging van uw computer u nergens uw tape kan lezen.