ABO Remote Online
16 maart 2018
ABO en WooCommerce
13 april 2018

Werk paperless met ABO

Papierloos werken, het is met ABO een stuk gemakkelijker dan het lijkt. Alles is voorzien in het pakket om papier overbodig te maken. De tijdswinst en kostenbesparing krijgt u er gratis bij.

Scannen
Via de scan-knop kunt u zeer eenvoudig en snel documenten toevoegen die zich reeds op uw computer bevinden, maar als u een scanner hebt in het bedrijf en deze is ingesteld kunt u ook even gemakkelijk papieren documenten inscannen en automatisch toevoegen.
U kunt bijvoorbeeld een attest van een klant toevoegen aan de klantenfiche, of het plan van een architect inscannen bij de offerte, … De mogelijkheden zijn quasi eindeloos en afhankelijk van de processen die u gebruikt.
Documenten die u scant worden bewaard in ABO en zijn steeds snel terug te vinden en te consulteren.
Kent u de mogelijkheden niet? Onze handleiding legt het haarfijn uit.

Communiceren via e-mail
Bij klanten en leveranciers kunt u veschillende e-mail adressen noteren, als contactgegeven en voor e-invoicing. Via deze adressen kunt u rechtstreeks e-mailen met klanten en leveranciers vanuit het pakket en hen verkoopsdocumenten zoals offertes en bestelbonnen digitaal doorsturen. Snel, eenvoudig en altijd correct. De communicatie wordt ook steeds opgeslagen in de fiche van de klant of leverancier zodat u later ook alles snel terugvindt.
Vindt u een document afdrukken, inscannen en dan e-mailen naar een klant ook omslachtig? Dit stukje van onze online handleiding legt u uit hoe het anders kan.

Paperless onderweg
Hebt u (service)technici die onderweg reparaties en/of leveringen uitvoeren? Vertegenwoordigers die bestellingen opmaken onderweg? Ook de ABO Remote Online applicatie laat een 100% papierloze werking toe, van het digitaal aftekenen van een werkbon tot het rechtstreeks e-mailen van alle documenten naar de klant. Omdat papier onderweg niet alleen nog meer tijdverlies is maar zelfs een risico oplevert voor verlies van documenten.

Aankopen digitaal inlezen
Gebruikt u ABO Count voor de boekhouding? Dan kan de bijkomende module ABO PDF bij aankopen een grote hulp zijn. Heel wat facturen worden vandaag digitaal verstuurd, ook uw bedrijf ontvangt deze met regelmaat. Ook hier is het inscannen van een papieren factuur voorzien. ABO PDF bij aankopen zorgt voor een vlotte verwerking en blijvende opslag van deze documenten. U moet deze met andere woorden niet meer afdrukken en intikken. Als uw leverancier er het correcte xml-bestand bijlevert kunnen we het boeken zelfs al gedeeltelijk automatiseren. Uiteraard blijft de digitale versie beschikbaar in ABO en is deze dan gekoppeld met uw boekhouding en altijd opnieuw te raadplegen.


Met bovenstaande tips kunt u de papierberg in uw onderneming een stuk kleiner maken. Wij werken zelf zoveel mogelijk zonder papier, en klanten die dit ook doen bevestigen ons: het bespaart handenvol geld, tijd en frustratie.

Support

Inloggen

Wachtwoord vergeten?