Nieuwigheden in ABO – maart 2017
22 maart 2017
Vacature full stack developer
31 augustus 2017

Elektronische facturatie verplicht vanaf 2017.

De Vlaamse regering heeft enkele maanden geleden, aangekondigd dat ze vanaf 2017 alleen nog elektronische facturen wil ontvangen van haar leveranciers. Die zijn snel te verwerken, houden minder foutenrisico’s in, zijn eenvoudiger, … kortom, de voordelen zijn enorm. De entiteiten van de Vlaamse regering zijn aangesloten op het Open PEPPOL-platform en de eerste marktspelers beginnen nu hun voorbeeld te volgen. Zo ook ABO Service: wij hebben met succes onze eerste elektronische factuur via het Open PEPPOL-net verstuurd.

België moedigt elektronisch factureren al enkele jaren aan. Tot nu toe waren echter alleen de grote bedrijven geïnteresseerd. De Belgische overheid wil elektronische facturatie nu verplicht maken om de kmo’s aan te moedigen er meer gebruik van te maken. En zo dus de efficiëntie te verbeteren, de kosten te drukken, fraude te verminderen en een betere naleving van de btw-wetgeving te garanderen.

CODABOX

De Europese autoriteiten hebben CodaBox onlangs officieel erkend als PEPPOL-toegangspunt.  ABO Service heeft ervoor gekozen om de facturatie via Open PEPPOL aan te bieden via CodaBox.

Functionaliteiten

  • elektronisch versturen van facturen in pdf en xml.
  • inlezen van ontvangen elektronische facturen in uw boekhouding.
Offerte aanvragen

 

Support

Inloggen

Wachtwoord vergeten?