BTW Listing
27 februari 2017
ABO is bij de eerste softwarepakketten die CodaBox als PEPPOL-toegangspunt gekozen hebben.
28 maart 2017

Nieuwigheden / aanpassingen in ABO

Via het stockvenster kunt u nu ook via het vergrootglas icoon naast de zoeksleutel ook gaan zoeken op end-of-life artikelen. Dit kan bvb. in combinatie met Artikelen in stock en met een bepaalde minimum prijs.

zoekscherm

In de artikelfiche is er nu naast aantal reservaties, verkocht en besteld nu een icoontje voorzien waarbij u snel en gemakkelijk de historiek kunt opvragen:
historiek reservaties

Tevens kan je ook de verwachtte leveringsdatum van een lopende bestelling opvragen in een artikelfiche.
verwachtte leveringsdatum

Voor de klanten die gebruik maken van de SOAP server is er vanaf UPD76 voorzien dat deze uitgeschakeld wordt alvorens de update te installeren. Deze voorkomt dat het ABO opstartbestand (count.exe) in gebruik gehouden wordt.

In het herstelbeheer hebben we ervoor gezorgd dat u Ticket en Werkfiche met één klik kunt afdrukken:
werkfiche + ticket

Bij het afdrukken van Dymo etiketten bij ontvangst van goederen zie je ter controle meteen de verkoopprijs zoals deze ingesteld staat in de artikelfiche.
etiketten afdrukken bij ontvangsten

Bij overname artikel van distributeur wordt er getest of barcode reeds bestaat, indien deze reeds bestaat, wordt de melding ‘Barcode bestaat reeds, toch aanmaken? Ja / Nee’ getoond.

Voor het instellen van een adres voor uitgaande mail kan je werken met smtp servers die aanmelding vereisen en een andere poort dan de standaard poort 25 nodig hebben.
smtp gegevens

Bij de Klanten, Leveranciers en artikelen is in de tabpagina OMZET een knop bijgekomen om de gegevens snel te kunnen afdrukken. De knop Rapport start een screen report.
Handig om op het einde van het jaar de omzet van een klant of bij een leverancier op te vragen en af te drukken.
Rapport omzet

Bij Klanten, Leveranciers en boekhoudplan is er telkens in de tabpagina Historiek en bij Rekening een extra knop “Rapport” om af te drukken en/of te exporteren naar excel.
rekening courant

Er is ook een nieuwe controle toegevoegd om dubbele barcodes te wissen. Na het uitvoeren is het wel noodzakelijk om via het menu, Hulp – Controle bestanden, uit te voeren.
controle dubbele barcodes

In de menu -?- is er een nieuw item om de update gemakkelijker te laten verlopen.
Deze vraagt om een backup te maken, brengt u naar de ABO website om de update(s) de downloaden en sluit ABO af. Vooraleer u een update plaatst, verifieer best dat iedereen uit het programma is.
updaten

Voor de boekhouding hebben we een routine toegevoegd die uw boekhouding gaat controleren op volgende zaken:

  • Controle debet/credit
  • Controle op saldi klanten en leveranciers
  • Controle op boeking op centralisatierekening 400000 of 440000
  • Controle op ontbrekende klanten of leveranciers
  • Con
Support

Inloggen

Wachtwoord vergeten?